PARAT skal levere dampanlegg til Åkra Sjømat på Karmøy
07. Jul 2022

PARAT skal levere dampanlegg til Åkra Sjømat på Karmøy

Åkra Sjømat har bestilt komplett dampanlegg som inkluderer en 3200kgd/t Viessmann dampkjel med Weishaupt brenner fra PARAT Halvorsen AS.



PARAT skal levere dampanlegg til Åkra Sjømat på Karmøy

PARAT Halvorsen AS skal levere Viessmann dampanlegg til Åkra Sjømat på KarmøyVi lever og ånder for fisk! Hos oss får du fersk fisk hver dag. Vi har egen krabbefabrikk. Vi produserer hel kokt krabbe, krabbeklør, fylte krabbeskall og krabbekjøtt i storemballasje. I vår fiskebutikk får du gode råd. Vi har også satt sammen forskjellige nydelige menyer, koldtbord og smørbrød du kan bestille. (Foto: Åkra Sjømat)


PARAT Halvorsen AS har sikret seg leveransen av komplett dampanlegg til Åkra Sjømat på Karmøy. Anlegget består av en Viessmann Vitomax M93 Low NOx 3200kgd/t dampkjel med gassfyrt Weishaupt brenner, PARAT Trykkavgasser 3m³, 2trinns economiser/røkgasskjøler, Vannbehandling, PARAT Avblåsingstank, repoer til fyrhus og skorstein. Kjel leveres med PARAT styreskap med Siemens S7-1500 serie PLS.

PARAT skal utføre montasje og rørlegging hos kunde, levering våren 2023. Vi takker for oppdraget og ser frem til et bra samarbeid.



PARAT Halvorsen AS skal levere Viessmann dampanlegg til Åkra Sjømat på KarmøyÅkra Sjømat as flytter inn i ny fabrikk på Husøy juni 2023. (Foto: Åkra Sjømat)



Åkra Sjømat as flytter inn i ny fabrikk på Husøy juni 2023

«Det legges opp til en betydelig økt aktivitet, innenfor særlig krabbeproduksjon, Catering & Delikatesser, netthandel og egne fiskebutikker. Vi har også en sterk tro på at det er et betydelig økt potensiale med råstoff i området, sier administrerende direktør i Conchilia Anton Fjeldvær i en pressemelding fra Karmsund Havn».

Åkra Sjømat er eid av Conchilia og holder i dag til på Årabrotsholmen, Åkrehamn. Selskapet har ca. 20 ansatte, og driver med foredling av krabbe, reker, hummer, hvitfisk og fiskebutikk. Ledelsen og ansatte i Åkra Sjømat, har over lang tid gjort en fremragende innsats, og skapt gode resultater, og investeringsbeslutningen er en direkte konsekvens av dette.

Prosjektet startet allerede for 2 år siden, og vi ble fra dag en, svært godt mottatt av Karmsund Havn som vi har et tett og godt samarbeid med.

Under arbeidet med prosjektet har Åkra sjømat hatt et bevisst forhold til bærekraft i sin produksjon. Det trekkes bl.a. frem at:

  • Sjømat har vesentlig mindre fotavtrykk, enn annen proteinkilder, og da spesielt sammenlignet med kjøtt og fjærkreproduksjon
  • Skalldyr igjen har lavere CO2 utslipp enn oppdrett (laks/ørret/torsk), hvitfisk og pelagisk
  • Forutsatt kystnært fiske, små fartøy og teinefiske, er det tilnærmet 0 i fotavtrykk ved mottak til fabrikk
  • En ferdigvareandel på ca. 40%, som innebærer svært lave utslipp på videre transport
  • Hele dyret utnyttes, da alt restråstoff blir brukt til mel m.m., og inngår i forproduksjon til laks/torsk og kylling.
  • For eiendommen er det valgt biogass på enkelte av maskinene i fabrikken og det legges opp til solcellepanel på taket.



Logo Åkra Sjoemat Med Hvitt Omrissjpg Thumbnail




Nyheter

Se alle nyheter